Tuesday, July 18, 2006

Tempat Termahsyur Di Dunia

Biasanya kita tengok gambar, atau berada di tempat ni di ground level, atau elevated sikit. Kali ni, kita tengok pandangan 'overhead'...kenal tempat-tempat ni?




10 comments:

esis said...

1. mekah
2. madinah
3. masjidil al-aqsa
4. yeee aku pandai

Ayu said...

aku berdoa pada Allah semoga satu hari nanti aku dpt menjejakkan kaki ke sana.. InsyaAllah

Alpha The Kerastangan said...

Esis
Pandainyeeeeeeee

Ayu
Insya Allah...kita semua ke sana

Foxey said...

dah esis ngan ayu dah dulu ckp, fox mengekor jer la....:-)

Azhar Ahmad said...

Ada satu pembetulan esis. Yang bawah tu bukan masjid al aqsa. Itu dome of the rock. Masjid yang dibina oleh salahuddin al ayubi (tak silap saya). Zionis dah palsukan benda tu semua.

Alpha The Kerastangan said...

foxey
Hehe...layan....

Azhar
Masjid Al-Aqsa (proper) berada di bahagian bawah gambar. Mengenai pemalsuan zionis saya tak pasti azhar...sebab kalau kita tengok pergerakan PLO dan lain-lain pergerakan bangsa Palestin, mereka menggunakan Dome Of The Rock itu sebagai simbol. Apa-apa hal, DOR terletak dalam kompleks MasjidilAqsa

Azhar Ahmad said...

Tapi dr gambar yang saya dapat, jelasnya agak jauh. Cuba check kat sini. http://azharahmad.com/donlod/alaqsa_dome_diff.jpg

Anonymous said...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»

Alpha The Kerastangan said...

azhar

tapi udara jaraknya tak begitu jauh..mungkin sebab angkle gambar di darat tu...

Anyway, mcm saya katakan kedua-dua masjid tersebut berada dalam kompleks masjid Al Aqsa...cuma kubah emas tersebut nampak jelas dan dijadikan lambang / focal point perjuangan Palestin..Yahudi tak peduli...setelah masjid dimusnahkan..mereka akan mengambil kubah emas pula sebab kata mereka disitulah (kawasan masijidilAqsa) 'Great Temple of Solomon' mereka

Anonymous said...

I find some information here.