Saturday, July 22, 2006

Spoiler Dan MBKS

I

Aku tensen…tensen sesungguh!!! Arrghhhh!!!!! Petang semalam masa aku nak pergi jogging, bini aku tanya, mana pergi spoiler? Eh, tanggal? Itu rasa hati aku..dan mula nak menyumpah Proton. Tapi bila aku tengok, double-sided tape yang lekat spoiler tu ada bekas koyak-koyak. Sebab aku banyak tengok CSI, aku deduce yang…spoiler aku kena cabut!!! Siapa mat gian yang desperate sangat sampai spoiler aku pun kau kebas!!!! Aku sumpah kau overdose lepas tu mayat kau kena makan anjing!

II

Aku terpaksa langgar janji aku…sebab mat botak King SMS (MBKS) muncul kat TV malam tadi. Aku tengok yang MBKS ni gayanya dah meninggi diri…ye la, walaupun rancangan AC Di SIni tu rancangan talkshow bertunjang gossip, takde pun soalan panas keluar. Lepas tu temuramah orang ramai, phone in semuanya sokong giler MBKS, mana tak dia meninggikan hidung daia – literally. Lepas tu menunjukkan kegatalan dia yang disambut hilai tawa keseronokan termasuk makcik-makcik (nenek sebenarnya) yang dah sebaya mak aku. Lepas tu kalau aku la, bapak aku baru 3 minggu meninggal, aku tak terkinja-kinja, mengilai, bersikap gatal walaupun dalam talk show. Ini siap buat macam aku cakap kat atas tu…tapi bila keluar footage arwah bapak dia..dia diam sekejap…lepas commercial break, mengilai lagi…isy isy isy…

Dan satu lagi…kalau aku la, aku dapat tahu bapak aku sedang nazak, aku batalkan semua appointment aku….ini siap sambung boleh melalak depan orang…dah habis melalak baru tahu bapak dah meninggal – dan kalau tak salah aku, dia kata dia tak terkilan? Orang camni nak dijadikan idola?

7 comments:

Foxey said...

uit... spoiler kena curi ek? kalo dah gian, apa2 pun dirembatnyer kan?

pasal Mawas ni,malas nak komen sbb mmg tak minat dia...

Azhar Ahmad said...

Nak komen gak pasal MBKS nih. Entahla, bapak dia mastuh kat IJN, bley dia senang hati jer buat show sana-buat show sinih. Entahla. Apa yang dikejar MBKS nih. Ina dah lari. Bapak dah meninggal. peminat dah lari. Pas nihhh sapa plak yang lari ek!

.:HalogamoRa:. said...

hah this is my firt time visit ur blog..heheh metallll konon...

i think i know who r u referring to as MBKS. wa mmg x minat ngan mamat ni since AF lagi. tp biasa whn a person has name and title their ego will boost up. it's human nature la bro.

blackpurple said...

Spoiler Proton tu laku ke kalau jual... ha ha.

JBM8141 said...

haa tu la idola ciptaan manusia. brightest flame burns quickest bak kata mak james hetfield. mamat malang ni memang aku tengok jadi hamba syarikat dan media hiburan la.

Alpha The Kerastangan said...

Foxey - Mawas?

Azhar - peminat lari la...

loga - welcome! Ehhh wa metal apa? Yeahyeahhhhhhhhh

BP - entah...suka ati dia la nak jual ke nak gantung kat umah..heheh

JBM - mak Hetfield? Metalhead gak ye?

Sarah's Mummy said...

Amboi dasyatnya sumpahan semerah padi ko...:P