Tuesday, August 29, 2006

RTM lagi! Special Appearance By Astro Ria featuring MBKS

28 Ogos 2006. Hari Siti bersanding. Ramai peminat (dan anti) yang menunggu, dijangka rating boleh mencecah 5 juta penonton. Atau dalam kata lain, orang tengok TV3 aje malam tu. TV lain tak laku. Tapi dalam masa seminggu nak sampai 28 tu tiba-tiba RTM keluarkan iklan akan siarkan perbualan dengan Ina ex Mawi. Dan juga secara tiba-tiba Astro Ria akan buat wawancara khas dengan Mawi. Siap ada Cit-Cat special lagi. Dan promonya bukan setakat jingles (ke hapekebende namanya) kat TV, siap iklan kat paper lagi! Pihak penyiar RTM dan Astro kata ‘kami dah rancang lama dah!’. Ye la tu….kalau awak dah rancang lama, sure awak dah pindah slot sebab tahu orang nak tengok Siti. Tapi ye la, sebab tak nak mengalah, awak pun keluarkan la rancangan sensasi tapi basi sebab nak kebas penonton! Yang bestnya tak sorang pun mengaku! Trick lama la bang!

RTM pun satu hal, terikut sama nak join gossip. Itu macam ka stesen kerajaan? Sanggup buat live pasal hang seciput ni. Ha, ni Pestabola dah berjalan, mana Livenya? Perabis RM11 juta tayang World Cup boleh, bola sendiri ‘delayed telecast’. Tau la rating Malaysia jadi 148, tapi masih ada peminat setia yang menonton baik di stadium mahupun TV. Walaupun aku dah malas tengok bola Malaysia, tapi perasaan patriotik aku masih nakkan ianya ditayangkan secara langsung di TV. Ini tak, nak join cerita orang putus tunang! Dan aku paraphrase salah satu ayat kontroversi Sifu M. Nasir…"Siapa Mawi?" Bagus sangat ke dia tu sampai nak buat rancangan khusus pasal putus tunang? Besar sangat ke sumbangan dia kepada negara selain bayar income tax (itupun kalau bayar la..) Yang Siti tu satu jugak…tapi sebab pasal kahwin, aku takde le hangin sangat. Hehe.

8 comments:

nana said...

saya tak kira walaupun saya tak kenal awak..tapi saya benci pendapat awak..bukan ape, tv3 dah berlagak sangat nak sampai 5juta rating untuk persandingan siti jer, so elok sangat le tb lain cantas! saya tengok jugak siti sanding tapi jadi meluat tengok pengacara dok pakai 'kemban' semua (fesyen le konon)..yakk, so sekarang ni dah tau citer sebenar mawi dan ina..dah takde jodohle 2

Alpha The Kerastangan said...

Hai Nana...timakasih kerana singgah!

Anonymous said...

hI aLPHA
Nyampah ngan Mawi konon nak kontrol Glamer dia. Siann kat Ina tanggung sedih.
Apa Mawi peduli.... kononnya sibuk memanjang + stress keje. Pegi dah....
Sibuk pun buleh gak layan artis sexy lain. Ape ke halnye???
Nak contact tunang sediri pun cari alasan tak menasabah .... menasarawak lak plak..... Gua rasekan
elok gak putus tunang tu dari teruskan dengan tunang yang dah lupe diri tu.
Ina aje le yang masih cintan cintun tapi org tu buat derk je.

esis said...

hahaha emosional plak akak akak berdua tu.

ada kena mengena ker hahahahahahaha

Princess M said...

aku support RTM masa rancangan ehwal islam forum perdana aje<-betul tak title?

feveret ustaz ravi .. :)

Alpha The Kerastangan said...

betoiiii

Foxey said...

mlm tu nengok ntv7 csi vegas pastu criminal minds 8tv...

Anonymous said...

Huhuhuhu... macam forum plak dah jadi komen nih

Ahhhh, tensen ngan blogspot. Ada masalah la nihhhh. Tak leh nak sent as other and blogger