Wednesday, August 23, 2006

Aku Darah A

Baca entry dalam blog Sastri pasal jenis darah dan personaliti orangnya. Aku darah A. Aku tau pun pasal aku derma darah tahun 1994 dulu. Mari tengok, kena tak dengan aku

Obedient – ha’ah..aku tak berani lawan cakap parents aku..kalau kerja apa bos suruh buat aku buat aje…
Careful – ini payah sket pasal aku ni borderline negligent!
Sympathetic – tengok anak kucing tak makan berapa hari pun aku dah nak teriak…
Self-sacrificing – takde la sampai tahap Special Attack Corps @ kamikaze Jepun…tapi banyak kali aku korbankan kepentingan aku untuk orang tersayang (cewah!)
Polite – lembut gigi dari lidah tau…terutama bagi yang first time aku jumpa
Honest – ermmm 90% of the time aje kot? Haha!
Loyal – Hang Tuah pun boleh kalah dengan aku…
Emotional – kalau aku marah sampai aku nak sepak terajang, kalau aku gelak sampai tak ingat dunia…kalau sedih…..
Introverted – Yep…keeping all to myself, senyap..tak banyak cakap
Nervous – Yeah..kena kalau menghadapi sesuatu yang tak biasa.

“Are reserved, calm and even tempered” – Aku rasa ya…kecuali jika ‘pushed to the limit and beyond’. Kira aku ni macam Jedi Master la…

“Sensitive to public opinion” – err ya. Terutama kalau public opinion yang merapu macam kes MBKS. Juga aku kengkadang risau apa pandangan orang ramai ke atas aku.

“May be Introverted, shy and nervous or ill at ease with others” – Yes to the first three, not really on the last.

“May be Pessimistic” – Hey, I’m the King Of Pessimists!

“Value relationships and are loyal” – indeed, aku sanggup mengalah walaupun aku tahu aku betul sebab nak maintain long-term relationship.

“Hesitant to change” – Well, that depends on what change you are talking about.

“Nature lovers and dislike crowds - need a private place or secret hideaway” – NatGeo is one of my favorite channels, I feel Zen-like calm at seasides, mist-covered hills and lakes..and when I was at UK..snowfall. I feel uncomfortable in the crowd unless they consists of relatives..OR pretty females…I do have a secret hideaway…mana boleh bagitau, secret la!

”Can be indecisive. Good at team work and obey rules.” – Hey I’m not Lone Ranger OK?

“Dislike to touch or be touched by others” – If I touch others, I may get a pelempang up my cheek. Yes, I don’t like others touching me unless they are those I am familiar with…or that they are pretty ladies!

3 comments:

.:HalogamoRa:. said...

kiranye jenis darah n personality test tu mmg kene la ye.

tp wa punye test tu....x brp kene la

Ayu said...

heheh aku darah O

blackpurple said...

Kita sama la alpha.... tapi analisis tu aku tak nak komen sangat, sebab banyak yang betul....nanti orang kata riak pulak ...hehehe....