Sunday, November 12, 2006

'Saya Dah Lama Tunggu Bang!'

Masa bulan puasa itu hari, aku ke pekansiswa nak ambik duit. Kat ATM aku tengok satu aje yang beroperasi. Maknanya berderet le orang. Lepas tu aku perasan ATM yang satu lagi dah on balik. Jadi aku pun potong line ke situ lagipun takde sape yang mencelah kecuali sorang awek yang dapat potong aku…tak pe la. Tapi sedang awek tu buat transaction, datang kawan dia mencelah. Aku ingat nak bersembang ke apa tapi elok aje awek #1 abis buat transaction, awek #2 terus jolok kad dia! Woi! Aku terus naik angin la. Aku kata ‘tolong beratur la dik’. Korang tau apa dia jawab? “Saya dah lama tunggu’. Ye la hang dah lama tunggu, tapi pasal bila ATM tu on hang tak ikut kawan hang sekali sebelum aku!!! Aku pun terus membebel ‘ dah tau dah lama masuk la cepat2...ini tak, main potong aje mintak izin pun tak...lahanat punya budak’ Ye mmg aku cakap camtu apa nak jadi dengan kredibiliti aku sebagai opiser kat sini lantak le! Bila awek tu dah abis keluar duit..aku cakap ‘lain kali buat macam ni ye dik!’ Orang lain tengok aje aku..what do I care? Orang camtu patut diajar!

Kalau kat highway pun aku rasa ada orang buat trick potong line kat plaza tol. Buat2 masuk lane Touch N Go atau Smartag. Lepas tu konon2 salah masuk lane lepas tu nak mencelah masuk lorong cash! Ni terutama kat open toll macam kat Batu Tiga, KESAS dengan LDP. Piraahhh takkan la pakai Harrier tak reti nak baca ‘Tunai’ dengan ‘Touch N Go’?

2 comments:

blackpurple said...

Aku pun cukup 'hangin' satu badan kalau ada orang potong Q ni nak-nak lagi kalau oarang dah tua.... memang 'tua tak sador diri' jenis spesis potong Q ni... Rasa-rasa macam nak jotos jer....!!!
Macamana orang muda nak respect...!

Foxey said...

mmg patut apa u wat tu Alpha... setuju ngat...