Tuesday, January 16, 2007

Peluk Tak Mahu, Pegang Tangan Tak Apa!

Tak lama dulu sorang artis terlebih popular ni kata nak berlakon. Tapi dia bagi syarat, katanya dia tak nak adegan-adegan mesra yang melibatkan berpeluk dan berpegangan (whatever la) antara bukan muhrim. Maka rakan-rakan artis dia pun bising la; kata mereka kalau dah berlakon kena pegang la, bukan ada niat tak baik masa berpegang-pegang tu la dan macam-macam; baik dari artis baru mahupun kertu. Maka berkajang-kajang jugak la surat dan SMS pembaca yang menyerang kembali artis-artis tu. Betul...hukum agama jangan dibuat main-main dan artis-artis tu jangan memandai-mandai nak bagi alasan atau hukum.

Tapi....tapi...tapi.....bila artis terlebih popular tu baru-baru ni buat statement yang bila berlakon nanti dia masih tak mahu peluk-peluk tapi tambahnya ‘pegang tangan tak apa’ (or something like that) takde siapa membidas balik….hatta pembaca akhbar yang marah artis buat hukum sendiri…kenapa ye? Sebab artis terlebih popular tu kononnya ada ‘latarbelakang agama’ atau ‘alim’? Atau sebab dia dah terlebih popular maka apa yang dibuat atau disuarakan semuanya betul belaka?

1 comment:

mmc said...

wei itu olang raja maksum woi, bukan raja sms weh