Wednesday, January 03, 2007

Kampung orang degil?

Masa cuti panjang baru-baru ni aku berjalan keliling Kubang Pasu dengan family aku...saja buang-buang masa! Lagipun aku sebenarnya suka explore tempat-tempat atau jalan-jalan yang aku belum pernah lalu...mana la tau kalau banjir ke apa ke tahu le laluan alternatif. Masa aku lalu jalan Wang Tepus-Bandar Darulaman aku terjumpa kampung ni (sebenarnya dah banyak kali aku lalu jalan ni tapi bila ada digital kamera ni baru aku ambik gambar).

Aku curious nak tahu asal-usul nama kampung ni...

5 comments:

nieys said...

hehe.. betul juga tu.. saya pun teringin juga nak tahu asal usul nama tempat tu.. apa kata awak tengok kat sini :
http://sejarahmalaysia.pnm.my/

ha.. mana tau kalau-kalau jumpa apa yang awak cari.. :)

blackpurple said...

Aku rasa kat kampung tu ada batu yang berkepala kot... ha ha.

Sastri said...
This comment has been removed by the author.
foxey said...

ok gak nama kpg tu... cool... LOL

blue_cherry said...

macam macam ada kat msia nih.