Wednesday, September 20, 2006

Kisah Bumi Naga - Teori 'Z'

Masa aku stadi dulu, ada junior aku buat satu teori dipanggil teori ‘Z’. Ikut teori Z ni, kalau seseorang aweks tu dalam namanya ada huruf Z, maka ada 80% kemungkinan yang orangnya cun. Jadi aku mintak bukti... dia kata cuba tengok Ziana Zain, Aleeza Kassim, Kuza. Aku kata memang la depa tu artis. OK, dia kata cuba tengok aweks A-Level yang bertaraf cun...aku pun ingat balik...nama aku takleh disclose kat sini tapi memang hampir semua aweks2 yang ada huruf Z dalam nama dia, orangnya cun. Dan wife aku pun ada ‘Z’ dalam nama dia... hehe. Yang jantan-jantan dan akak dan adik-adik yang baca blog ni...boleh cuba dengan orang di sekeliling. Teori ni bagaimanapun tak terpakai untuk orang lelaki! Jadi kalau orang tu nama dia Zainal..kemungkinan besar tak hensem! Spin off dari Teori Z ni ialah kalau aweks2 yang namanya pelik sikit...contohnya Fasha Sandha..pun camtu jugak.

Jadi kalau korang ada berkenalan melalui chatting atau forum dan nak awek cun, pakai la teori ni...tapi kalau ditakdirkan aweks tu jatuh part yang lagi 20% tu...nasib la!

10 comments:

Iwan said...

terpakai utk Zaiton sameon ke? :D

Iwan said...

teringat lagi dengan satu lawak...

"99% wanita di syarikat ni mmg cantik2 belaka... tapi malangnya 1% yg tinggal tu, semuanya berada dlm department ni", kata seorang sahabat.

hehe... sian...

Alpha The Kerastangan said...

iwan
Zaiton Sameon jatuh dalam golongan 20% tu nampak gayanya! Terima kasih kerana singgah!

blackpurple said...

Pesal awek aku takde Z tapi lawa..

Nama aku ada Z...patut la aku hensem...hahaha...

blue_cherry said...

Ada kaa teori camni? Teori S takde? he he

ibuVouge said...

salam tuan blog
IV melompat dari blog sas
hmm nama iv xde z la, tapi cun jugak..hiks

Alpha The Kerastangan said...

BP
Awek takde Z tapi nama dia tu kira lain dari yang lain kan kan kan?

Sekali lagi diingatkan...teori z tak terpakai kepada lelaki...hahaha

bluecherry
Teori s kita orang tak sempat nak formulate

ibuvogue
Yang lain-lain pun cantik juga...

Foxey said...

Alamak... nama fox takde Z kat dalam... padan laa rasa cam kureng lawa jer nih... :p

JBM8141 said...

ada z, 80% mungkin lawa
takde z, teori lom keluar lagi. so jgn le merendah diri...

errr macam betul je teori ni akt opis aku nih...

Suri Rahsia Abang said...

err...nasib baik nama saya ada huruf z. hahahaha... ntah apa2 la..