Sunday, June 17, 2007

Save UMs!

(Title entry aku olah dari kartun kat Disney Playhouse...heheh)

Aku bukan alumnus Universiti Malaya. Mak aku ye la. Kampus Pantai Baru tu pun ada la 2-3 kali aku jejak - masa ambik exam CLP, jadi pegawai pengiring student, pick-up awek dulu...yang banyak kalinya setakat jadi short-cut aje. Kira aku takde la emotional tie dengan universiti pertama Malaysia ni.

Tapi aku terbakar jugak la dengar khabar satu pemaju hartanah nak beli tanah UM dan pindahkan kampus ke Sepang. Sebabnya? Mereka nak majukan tanah tu sebab ada nilai berbilion RM! Aku memang cukup terbakar dengan property developer (tak semua) kat Malaysia ni, pantang ada tanah kosong atau 'not for commercial' mesti nak diambiknya...tu yang habis gondol hutan dan bukit serta menukar air sungai menjadi teh susu! Kalau nak ambik tanah UM tu nak buat perumahan orang msikin orait la jugak..ini more apartments and condominiums!!!

Kekalkan Universiti Malaya di Pantai Baru!!!

1 comment:

Sikenit Comel-AminBakish said...

sokong!!!!

walau saya juga bukan warga UM, Um perlu dikekalkan.