Monday, October 02, 2006

Tahun ke-34

Dah 34 kali Bumi mengelilingi matahari sejak 1972. Dan sebanyak itu la umur aku hari Sabtu lepas (30 September) tapi kalau tolak weekend, public holiday dengan Bank Holiday, umur aku baru 24 kot? Haha.

Wife aku kata, ala baru 34, muda lagi..tapi bagi aku bila dah ada ‘3’ kat digit kedua tu...dah tua le. Perubahan ke arah yang lebih perlu dibuat...aku rasa aku dah mulakan langkah tu, takyah la aku cerita kat sini...sebab terlindung oleh PSA (Personal Secrets Act 1972) Bukan apa, orang kata ‘life begins at 40’. Kalau aku tak berubah by then, jawabnya sampai mati le aku tak berubah! Kepala aku tak beruban, Cuma dah jarang macam aku kata dalam entry sebelum ni, tapi janggut aku dah mula ada grey spots here and there...lagi petanda yang menunjukkan aku dah ‘berusia’ dan perlu act as one.

Aku nak cite apa lagi pun tak tau pasal kepala aku weng lagi. Semalam kena handle student punya elections. Sehari suntuk aku kena berjaga. Masa kira undi pulak, disebabkan kelaparan dan kepala otak yang asyik melayang ke rumah, staf yang ditugaskan bawah aku kira undi sampai lari figure…kena kira balik sebab nak tally up. Pusat mengundi aku yang terakhir bagi result…masa aku sampai kat pusat pengumuman, tengah azan Maghrib. Aku pun dapat capai kuih dengan kurma 2-3 biji aje. Pukul 9.00 baru balik rumah.

Hari Sabtu pulak aku off…tu yang entry ni baru masuk ari ni…belated giler!

6 comments:

Foxey said...

Happy Belated 34th Birthday Alpha... Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...

blackpurple said...

Happy belated birthday Alpha..... 34 mudo lagi tu... life begin at 40 la...hahaha


pssst....itu ikut tahun masehi, kalau tahun hijrah...? hahaha

blue_cherry said...

happy birthday..

We're in the same month tp sya tetap muda.. kini dan selamanya. :p

nenektua said...

selamat hari tua...
nanti bleh jadik datuk tua... eheheh

Lan Rambai said...

kita sebaya,
kita sebaya,
tapi hati aku masih muda lagi hahaha

Azhar Ahmad said...

Happy buzzdayyyyy