Wednesday, October 04, 2006

Jawapan Seorang Juara

One In A Million dah habis. Dah tahu siapa pemenangnya walaupun aku langsung tak follow rancangan ni. Macam biasa, kontroversi akan melanda dan sepertimana AF, undian SMS menimbulkan rasa tak puas hati. Kali ni melibatkan bau-bau perkauman sikit pasal pemenangnya bukan Melayu dan dikatakan saluran TV tu majoriti penontonnya bukan Melayu.

Apa yang aku nak sentuh kat sini bukan pasal tu, tapi apa respon Suki bila ditemuramah. Bila ditanya apa nak buat lepas ni, dia kata dia nak sambung belajar lagi dan nak concentrate SPM sebab dah tak lama lagi. Agaknya kalau budak Melayu yang sama baya menang apa jawapannya? Aku rasa mesti camni “Saya tak sabar nak masuk studio...mungkin lepas Hari raya ni dan saya harap perjalanan seni saya ini diterima peminat”...blablabla. Lantak la SPM, aku dah jadi millionaire!

5 comments:

Anonymous said...

ye tak ye jugak yekkkk.... ehehe..

blackpurple said...

“Saya tak sabar nak masuk studio...mungkin lepas Hari raya ni dan saya harap perjalanan seni saya ini diterima peminat”...blablabla...Itu macam yang si Alif cakap tu...hahaha

Azhar Ahmad said...

Nguahahahh. Aku stujukk sangat. Bila la melayu nak berubah. ohhhhh... Melayu Mudah Lupa

Foxey said...

hmm... mmg ada controversial sket kan... tapi mmg anak2 Cina ni masih mementingkan pelajaran berbanding dengan anak2 Melayu yg selalu hanyut dalam dunia glamer...

halda said...

tak jugak. ada jugak anak melayu yang still pentingkan pelajaran, and anak non melayu yang tak penting kan pelajaran. this is just the matter of picking up the right sample from the millions.