Wednesday, February 25, 2009

Drama Arab!

I

Ramai orang cakap, antara sebab Israel terus wujud ialah kerana negara Arab tak bersatu. On personal level, aku tengok walaupun Arab-Arab kat sini semua nampak sama aje...pada dasarnya tak semua ngam. Apa aku dapat tahu, Libya tak ngam dengan Yaman; Iraq tak ngam dengam Jordan. Arab Saudi tak ngam dengan Palestin. Yang last dua tu, antara sebab tak ngam ialah "orang Palestin berjuang nak bebaskan tanah Palestin, bukan Masjidil Aqsa, jadi mereka bukan berjihad"...sigh.....dan pernah si Libya ni bertumbuk kaw-kaw punya dengan si Yaman!

II
Arab kat sini yang duduk kat rumah2 sewa dah kena blacklist pasal rumah rosak dan jiran-jiran selalu komplen yang dia orang buat bising, buat barbeque malam2 buta...yang bawak famili tu kira OK, tapi yang bujang-bujang tu...biasa la bujang. Kalau kat pekan Canglun tu asal pakai shorts atau bermuda tu..Pak Arab le. Jauh beza dengan imej 'Pak Arab' yang selalu aku kena sogok kat TV masa bebudak (atau pak Arab masa kat UK)

III
Pak Arab bujang 'hot property' kat sini. Terutama di kalangan aweks Indon dan China. Mungkin sebab awek Malaysia kurang fasih berbahasa Inggeris...susah nak beramas mesra...hehehe. Pak Arab ni aku tengok pun jenis gentle kalau berbual dengan aweks tu yang depa senang cair kot? Pak Arab ni pun jenis pantang tengok dahi licin (atau pakai baju tak cukup kain)...paling kurang, mesti ditenungnya....dan aku pernah tangkap Pak Arab ber'cemolot' dengan amoi kat kantin pukul 1 pagi dan sebelum adegan tu, aku dengar dulu depa bertukar2 ayat-ayat jiwang....haha. Dan sebelum2 ni security pernah tangkap amoi berkhalwat dengan Arab ni....amoi tu sembunyi dalam beg baju!

IV
Arab ni banyak cekadak...tapi ni aku dah cerita sebelum ni.....

V
Sebab dah banyak Arab kat sini...pernah cashier greet atau tanya aku ada duit kecik tak dalam BI. Dan dengan selamba rocknya aku balas dalam slang Kedah celup aku.....

Kira muka aku ni ada iras-iras Arab la ye? Hahaha

2 comments:

tin said...

bior betui Pha. Amoi tuh boleh nyorok dalam beg baju??? yup, hang ada iras2 arab hehehe...

Alpha said...

tin
Yep...suitcase la....aku suspek ramai amoi PRC ni buat 'part-time' dengan Pak-Pak Arab nih....