Thursday, March 06, 2008

Adham Dah Balik!

Semalam wife aku call hospital tanya keadaan Adham. Nurse tu kata, dia okay tapi bila ditanya boleh discaj tak petang tu, dia tak dapat nak jawab pasal doktor yang bertugas kat situ tak cakap apa-apa. Wife aku tensen la jugak sebab dua hari sebelum tu doktor tu kata dah boleh balik hari Rabu (semalam). Tengahari tu aku pergi melawat Adham...bila ditanya doktor tu kata tak boleh pulak! Tapi dia bukan 'jaga' kat situ, jadi setakat baca report kat fail (hospital lingo 'tiket') Adham aje le. Conclusion dia, kena tunggu esok!

Petang tu dalam pukul 6.15, masa aku pergi pasar malam, wife aku call handset aku, katanya Adham dah boleh balik...so ke Alor Setar le aku lepas Maghrib. Senang sekarang, dah malam pun boleh balik...gamaknya pasal kaunter hasil bukak sampai malam. Sampai rumah pun tidur lagi anak aku tu. Nabila pulak terlompat2 nampak adik dia. Tapi ye lah, anak lain-lain, perangai pun boleh lain-lain...mungkin juga 'terkejut' pasal berubah tempat. Dari pukul 2.30 pagi sampai Subuh Adham tak tidur...menangis aje...puas dah aku baca Ayat Qursi, Ayat-Ayat Qul, Fatihah, Tasbih....tapi tak jalan sangat....last2 masa aku nak semayang Subuh baru dia tidur....poning palo pakcik tak cukup tido! Takpe la...pengalaman...

Tengok
le, lepas aku taip ni, mungkin aku nak lelap sekejap dalam 1/2 jam, lepas nak tanya wife aku camne Adham.....bagus jugak talipon opis aku rosak!!

3 comments:

Anonymous said...

sian Adham, sib baik xde apa yang major kan Pha? Dugaan tul bila ada anak kecik ni....

Yip

foxey said...

Yo Al... sorry terlambat sket masuk ke sini... Congrats! Dah ada sepasang weh... alhamdulillah both wifey and baby ok...

boleh kasi add tak? nak anta something laa... :D

angel_baik said...

alhamdulillah semuanya selamat..