Monday, February 04, 2008

Ter"persona"...Pada Keindahan Warna Pelangi

Aku ubahsuai sikit tajuk tu dari bait dari lagu "Rupa Tanpa Wajah"

Memang dah lama sangat aku tak update blog ni, apa lagi nak baca blog kawan-kawan yang lain. Bukan la aku sibuk sangat, tapi sebab PC aku tak sampai-sampai lagi...nak buat kerja pun payah, kena tumpang komputer assistant aku...habis kalau dia pakai camne?

Bukan le nak membangga diri cuma nak bercerita saja....aku baru tukar kereta. Takde la pakai Beamer ke Merc ke, Honda ke...setakat Persona aje. Waja aku dah tolak balik kat kedai. Selama ni Proton memang tak menarik minat aku setakat 'cursory interest' aje. (Waja tu aku beli pun sebab paling murah banding Vios, City dengan Spectra) Tapi kali ni memang aku tertarik dengan Persona kena pulak lepas tengok kat showroom, test drive sikit dan juga komen-komen positif dalam blog Paul Tan. Wife aku memang cukup berkenan yang menjadi dorongan aku tukar kereta.

Aku booking dah lama dah, sebelum Raya Puasa, salesman tu pun kata dia akan cuba deliver just before raya tapi sebab permintaan luar dugaan...kena la aku menunggu sampai akhir tahun lepas. Itu pun sebab kolej aku ada kabel dengan Proton Holdings...cepat la sikit. Nak cepatkan lagi delivery, aku booking sampai 5 warna! Jadi mana yang sampai dulu aku sambar le! Akhirnya aku jadi pemilik Proton Persona 1.6M MLine warna 'iridescent white' bernombor pendaftaran JKR ****. Mak aku yang advice aku pakai nombor Johor banding nombor Kedah sebab katanya plat K, R, D tu tak menarik.... Tapi kalau mak aku tak cakap pun, memang aku nak register Johor pasal masa aku pakai Waja plat KBM **** dulu, setiap kali aku balik Johor mesti ada kutu dok hon-hon atau berlagak kurang ajar dengan aku sebab ingat aku orang luar (Woi! aku kerja Kedah tapi BP kampung aku le!!!) Cuma yang lawak sikit bila dah pakai plat JKR ni orang kat kedah ni pulak bantai gelak.....kena pulak bidang kerja aku sekarang ni macam kerja JKR....

Aku rasa tak perlu aku cakap lagi pasal kereta ni la cukup la kalau aku katakan...memang berbeza banding model2 terdahulu Proton (kecuali Waja gamaknya). Mungkin compliment terbaik datang dari anak aku yang lebih suka baring dalam kereta banding terkinja2 tak reti nak diam seperti sebelum ni.

p.s. Wife aku kena buat caesarean 25 Februari ni, 2 minggu lagi awal dari due date.

2 comments:

mumuchi said...

tahniah on kereta baru tu..

dan good luck on your wife's caeserean on 25hb tu...don't worry, tawakkal ajalah....

apasal kena caeser lak ni?

Anonymous said...

bro...cngrats on kereta baru...but poeple said persona kuat makan minyak.Betul ke?

Cngrats in advance with the new baby...so ..finalise nama apa?

-eddy-