Tuesday, December 30, 2008

Pro-Tongkol

Aku rasa orang Malaysia antara masyarakat paling berprotokol dalam dunia. Apa taknya, kalau nak buat majlis, hatta yang paling remeh macam nak rasmikan pondok perhentian bas ke....kerusi penonton tak boleh sama dengan kerusi VIP. Agaknya kalau kerusi penonton sama dengan VIP, VIP tu boleh kena kurap kat bumper dia....hahaha.

Sebut pasal VIP...aku rasa kat Malaysia aje wujud istilah VVIP....dan kalau dah banyak sangat level, macam katakan ada Sultan, PM, CEO, Dato-Dato etc etc maka V tu makin bertambah.....hahahaha.

Oh satu lagi...kalau ada 20 Dato' menghadiri majlis tu, maka habis semua 20 tu disebut dalam ucaspan...akibatnya intro ucapan dah nak makan setengah jam....hahahaha lagi!

3 comments:

mumuchi said...

hahahaha..sekarang kena tukar joke 'kalau kat malaysia ni kalau baling batu 9 out 10 kemungkinan kena datuk kepada kena viplah ya' hahhahahahha

mumuchi said...

hahahaha..sekarang kena tukar joke 'kalau kat malaysia ni kalau baling batu 9 out 10 kemungkinan kena datuk kepada kena viplah ya' hahhahahahha

kokokrunch said...

a'aah... yg ni aku setuju...sjk2 zmn skola lagik da diajar berprotokol.. kalo ada acara2 bg hadiah ke.. plg cikai pon acara baca sajak skali pon.. musti ad kerusi khas/meja khas/ hatta pintu khas utk vip.. pdhal vip nye pon cikgu besar aje.. jadik benda2 mcm ni terus laa dibawak smpai ke akhir hayat ;p