Monday, July 21, 2008

Mentaliti Kelas Ketiga

OK, tengok gambar kat tepi ni. Gambar apa? Kalau anda kata ianya gambar pasu hiasan, anda betul. Cuma sayangnya pasu ini tidak berpokok (lagi?) Pasti cantik jika ditanam pokok kecil atau yang daunnya berjurai turun kan? Tapi pasu kosong begini pun sudah cantik. Tapi apa guna cantik kalau tak 'berbakti' kepada masyarakat sekitar.....kan?











Jadi, tengok gambar dibawah ini......









Jadi tong sampah....gambar ni bukan diambil di kongsi pekerja asing, atau di tempat tumpuan awam tapi di sebuah IPTA. Yang membuang sampah tu tak lain tak bukan ialah budak 'U' yang terpelajar....ah, kurang-kurangnya mereka tak buang sampah merata-rata.....lagipun kalau tak buat camni, nanti tukang angkat sampah takde kerja ye tak?

4 comments:

ku tak sempurna said...

itu namanya kreatif.. at least bebudak u manfaatkan pasu yang cantik itu :D

tajudin said...

budak U kan rajin buat baktisiswa..boleh plan satu kat U sendiri.

*tiba ke blog ini melalui blogword WINGS. tq.

fair said...

agaknya mereka ingat itu tong sampah yg cantik dan antik kot ?.

pelawat said...

Mungkin tu tong sampah kot. Tong sampah khas untuk budak U....