Sunday, June 21, 2009

Misteri Nusantara...online

Dalam satu forum tempatan, aku terbaca mengenai penjualan 'barang-barang mistik'. Katanya ada satu blog yang jual benda alah tu. Aku gelak jugak, dalam zaman moden ni masih ada orang percaya benda khurafat yang boleh membawa kepada syirik. Yang bestnya, tuan blog bagi amaran supaya 'alim ulamak' dan 'saintis milenium' supaya jangan kacau dia! Bukan murah pulak tu...meh aku bagi contoh 'barangan' yang dijual...

1. Tangkal 'Yasin dan Tujuh Air' (untuk pendidnding atau penaik semangat) - RM222.25 (dewasa); RM111.25 (kanak-kanak)
2. Buah delima kering ada 'batu' (tak cakap pasal apa, tapi mesti ada kaitan dengan rezeki) - RM2,222.25 (buah reject paling mahal dalm dunia siot!!)
3. Batu "Nombor Ekor aka Tuah' (kasi alamat nombor first prize) - RM1,111.25
4. Note RM10 lama (tahun 70an - tak cakap pasal apa) - negotiable
5. Minyak Pengasih Bunian (untuk pelaris, pengasih dan pemikat) - RM555.25
6. Rantai babi hutan (kasi kebal satu badan) - RM77,777.25!
7. Gambar Buraq (untuk majlis 'tarik duit') - RM888.25
6. Jin bodyguard aka Panglima (nama pun dah bodyguard kan) - RM1,333.25 untuk 'induction'
7. Minyak dagu (minyak pengasih le apa lagi) - antara RM999.95 hingga RM33,333.35 (macam supermarket pulak)
8. Burung cenderawasih (untuk pelaris) - RM7,777.25 (panggil PERHILITAN!)
9. Sabok Kalis Peluru/Senjata tajam (the name speaks for itself) - RM888,888.25 (gila kau...body armor pun tak mahal camni!)
10. Biji kurma Nabi (untuk pelaris) - RM377.25

Jadi korang pun boleh buat penilaian sendiri kan? Ada banyak lagi barang dan yang bestnya ada orang dah beli!! Siapa la yang gullible tu?

Sebenarnya aku nak jugak barang-barang mistik tapi aku tak jumpa...barang yang aku nak cari....
1. Allspark
2. One Ring
3. Sword Of Omen
4. Excalibur
5. Crystal Skull
6. Autobot Matrix Of Leadership

Haha!

3 comments:

intan_an said...

i want allspark too

mumuchi said...

itu rantai babi hutan sudah confirm tak leh pakai dek orang Islam..tapi yalah kalau yang percaya kan menda2 ni memang dah jadi orang selam dah pun ekekekekek

Hasrul Halid said...

weh.. aku ada ONE RING.. dulu masa LOTR aku beli dari RHB.. kalau kena dengan 'pengerasnya' aku boleh jual.. aku ada 'dua'... hehehehehehehehe! Salut emas 24k tu!! kekekekekeke!